Oferim o radiografie clară, profundă a ceea ce funcționează și ce nu funcționează în organizație. Elaborăm un plan de acțiune pentru a rezolva cauzele disfuncționalităților și a preveni reapariția lor. Este utilă și necesară în orice moment al existenței companiei.

Instrumentele utilizate sunt extrem de valoroase deoarece informațiile obținute pot ajuta la identificarea celor mai eficiente si corecte măsuri, acționând țintit și sigur :

  • Interviuri individuale

Acestea au la baza un chestionar construit pe baza teoriei motivaționale a lui Herzberg.  Cu ajutorul unor întrebări foarte concrete evaluăm profund gradul de motivare și gradul de insatisfacție al angajaților. Acest instrument  a dat rezultate extraordinare în aflarea motivelor reale de insatisfacție, dar și a factorilor de motivare. Este un instrument extrem de apreciat de angajați pentru că sunt ascultați, li se acordă atenție și discuțiile sunt foarte deschise și constructive.

  • Sondajul intern

Constă în aplicarea unui chestionar anonim care adresează o serie de aspecte asupra cărora managementul dorește să afle percepția și sugestiile angajaților. Avantajul constă în obținerea rapidă a unor informații importante pe baza cărora managementul poate lua o serie de decizii de management în relația cu angajații.

  • Evaluare 360

Acest instrument se utilizează atunci când dorești să afli percepția angajaților în privința echipei de management și impactul calității actului managerial asupra angajaților. Poate fi utilizat în situațiile în care prin alte instrumente am ajuns la concluzia că managementul reprezintă un factor care aduce insatisfacție sau atunci când dorești să dezvolți nivelul echipei de management.

Se referă la evaluarea echipei de management prin implicarea colegilor de pe toate nivelurile organizației, asigurându-te că obții un feedback complet legat de fiecare manager din companie. Pe baza acestui feedback se pot construi Planuri de Dezvoltare Personală, iar după o anumită perioadă se poate face un follow-up pentru a evalua schimbările în rândul percepției angajaților.

Vezi aici testimonial Andrei Pîrvulescu, Regional HR Manager CEE, Red Bull